تبلیغات
نت کده - نت موسیقی - هرمزگان؛ سرزمین شگفت‌انگیز ایران با طبیعتی منحصر به‌فرد/ از قلیه ماهی تا حلوای عسلی

هرمزگان؛ سرزمین شگفت‌انگیز ایران با طبیعتی منحصر به‌فرد/ از قلیه ماهی تا حلوای عسلی

سه شنبه 10 فروردین 1395 03:23 ب.ظ

 
خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)- «قدمت و اهمیت بنادر و جزایر هرمزگان به دوره‌های پیش از اسلام می‌رسد. دریای پارس (خلیج فارس و دریای عمان) که استان هرمزگان نیز در کنار آن جای گرفته است، از کهن‌ترین دریاهای شناخته‌شده برای انسان‌هاست. نام هرمز را در آثار تاریخی و جغرافیایی قدیم هرموزیا، ارموزیا یا هرموزون نوشته‌اند و آن را از اوهرمزد یا هورمزد (اهوره مزدا) به معنی سرو دانا می‌دانند، که به این ترتیب هرمزگان نیز به معنی سرزمین هرمز است.» «جزیره کیش (نگین خلیج فارس) که در این استان واقع شده است، نخستین منطقه آزاد جمهوری اسلامی ایران با مساحتی حدود 90 کیلومتر مربع در فاصله 300 کیلومتری بندرعباس و 200 کیلومتری دوبی (مهم‌ترین مرکز تجاری در امارات متحده عربی) قرار گرفته است. منابع طبیعی آب شیرینی که در این ناحیه وجود دارد، کیش را به جزیره‌ای سرسبز در خلیج فارس تبدیل کرده است. همچنین اکوسیستم دریایی این جزیره مرجانی نیز بسیار متنوع و خاص است. علاوه بر جاذبه‌های طبیعی و تاریخی فراوانی که در کیش دیده می‌شوند، خرید و فروش کالا در بازارهای متعدد کیش رونق فراوان دارد و سالانه صدها هزار نفر را برای تجارت یا گذران تعطیلات به این جزیره زیبا می‌کشاند.» «شیوه زندگی، جشن‌ها و آیین‌های متعدد این ناحیه (مانند رسوم رایج در بین برخی از عشایر عرب و بلوچ) در کنار ویژگی‌های طبیعی منطقه، بر جذابیت‌های هرمزگان افزوده‌اند. از این میان، مولودی‌خوانی، مراسم تولد امام مهدی (عج) و قربانی برای بارش باران و مراسم باران‌خواهی  مانند قبله دعا را می‌توان جزو مراسم مذهبی دانست. در جزیره قشم بچه‌هایی را که دیر راه می‌افتند در زنبیلی می‌گذارند و دیگر بچه‌های محل او را تا 6 خانه می‌برند و این مراسم را زنبیل‌گردانی می‌خوانند. مراسم زار نیز که ریشه در آیین‌های آفریقایی دارد، با موسیقی تند زار همراه می‌شود که بابازار آن را با دهل یا دمام اجرا می‌کند.» «موسیقی جنوبی سرشار از شور و انرژی و یادآور تلاش در عرصه‌های مختلف زندگی، شکست‌ها و پیروزی‌هاست. به عقیده برخی کارشناسان، موسیقی سواحل جنوب ایران با موسیقی بومیان افریقایی پیوندی عمیق و ریشه‌دار یافته است.» «رایج‌ترین غذای محلی که در این استان خواهید یافت، انواع قلیه یعنی خوراکی است که از گوشت درست می‌شود. در نواحی ساحلی منظور از قلیه، خورش ماهی و میگوست. غیر از قلیه ماهی و میگو، غذاهای محلی دیگری مانند ماهی شکم‌پر، دلمه برنج و برگ مو، ماهی تنوری، خوراک چغندر، دال عدس، حلوای عسلی، دم پختک ماش، کباب ماهی و میگو، مسما و هِواری ماهی (پلو ماهی) نیز برای استفاده اهالی و پذیرایی از مهمانان طبخ می‌شوند.» این‌ها بخشی از مطالبی است که از کتاب «هرمزگان» از سری «کتاب‌های گردشگری استان‌ها» گلچین شده و در اختیار علاقه‌مندان و گردشگران قرار گرفته است. در این مجموعه به غیر از معرفی جاذبه‌های فرهنگی و اطلاعات جغرافیایی و تاریخی (به تفکیک هر استان)، جاذبه‌های گردشگری شهرستان‌های مختلف این استان‌ها نیز به طور دقیق آورده شده است. اسامی هتل‌ها، مهمان‌پذیرها و نقشه راه‌های استان از دیگر اطلاعاتی است که در ادامه مطالب این کتاب برای سهولت گردشگران گرد آمده است.   کتاب «هرمزگان» نوشته مژگان سبزیان در 24 صفحه، شمارگان دو هزار نسخه و بهای 12 هزار تومان از سوی انتشارات کامل چاپ و منتشر شده است.

 
شنبه 18 شهریور 1396 06:33 ق.ظ
Great article.
یکشنبه 4 تیر 1396 10:33 ق.ظ
We're a group of volunteers and starting a brand new scheme in our
community. Your web site offered us with helpful information to work on. You have performed
a formidable job and our entire community will probably be thankful to
you.
دوشنبه 25 اردیبهشت 1396 11:57 ب.ظ
Thanks for finally talking about >نت کده - نت موسیقی - هرمزگان؛ سرزمین شگفت‌انگیز ایران با طبیعتی منحصر
به‌فرد/ از قلیه ماهی تا حلوای عسلی <Loved it!
شنبه 26 فروردین 1396 02:52 ب.ظ
Attractive section of content. I just stumbled upon your blog and
in accession capital to claim that I get in fact enjoyed account your weblog posts.
Any way I will be subscribing on your feeds or even I success you get admission to constantly quickly.
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر