تبلیغات
نت کده - نت موسیقی - کتاب‌های کهن طب سنتی درباره خواص «آلو» چه می‌گویند؟/ میوه‌ای برای کم‌خونی و ضعف عمومی بدن

کتاب‌های کهن طب سنتی درباره خواص «آلو» چه می‌گویند؟/ میوه‌ای برای کم‌خونی و ضعف عمومی بدن

سه شنبه 10 فروردین 1395 02:22 ب.ظ

 
خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)- زندگی زمین، با آغاز بهار تجدید و برگ دیگری به عمر این کره خاکی افزوده می‌شود. شکوفه‌‌ها و نوبرانه‌های بهاری نشانه‌های خداوندی و تحفه‌ای برای جشن تولد زمین هستند. برای بهره‌گیری بهتر و بیشتر از این نعمت‌ها از دیرباز دانشمندان و پزشکان به بررسی خواص انواع میوه و حتی مضرات آن‌ها، براساس طبیعت بدن انسان پرداخته‌ا‌‌ند. ایران از جمله کشور‌هایی است که در حوزه طب کهن پیشتاز و امروز از مشاهیر عالم است. به‌بهانه فرا رسیدن عید نوروز باستانی، خواص دارویی و غذایی آلو، یکی از این میوه‌‌های نوبرانه به خوانندگان معرفی شده است.       خاصیت «آلو» از نگاه صادق آل محمد (ص) در «بحارالانوار» ج66، ص189 و «طب‌الائمه» لابنی بسطام، ص 136 از امام‌ صادق«ع» نقل شده است: «آلو در حالت ناشتا تلخه را فرو می‌نشاند.» ‌   «آلو» در «مخزن الادویه» عقیلی خراسانی              براساس کتاب معتبر «مخزن الادویه» مرحوم سید محمدحسین عقیلی علوی خراسانی شیرازی‌ برای آلو می‌توان بیش از ده‌ها خاصیت برشمرد. برخی فواید این میوه بهاری شامل دفع‌کننده اوره، اسید اوریک و چربی خون، درمان گرفتگی عروق، درمان بیماری آسم، کم‌خونی، ضعف عمومی بدن و درمان سردردهای گرم است. همچنین «آلو» برای پوست نیز دارای خاصیت‌‌های مفیدی است. به‌عنوان مثال ضماد آلوی زرد به همراه سرکه برای رفع کهیر مفید است. ماسک «آلوی سیاه» برای رفع جوش‌های عمیق پوستی،‌ ضماد مخلوطی از آلو و سرکه درمان‌کننده جوش بدن کودکان است. آلوی تازه و خشک به‌عنوان مغذی به‌ویژه در غذای مبتلایان به رماتیسم، نقرس و تصلب شرائین و همچنین ملین مورد استفاده قرار می‌گیرد. حکیم عقیلی خراسانی در این کتاب درباره طبیعت «آلو» آورده است: «آلوی سیاه، آلوی به‌اصطلاح «رسیده» به‌حساب می‌آید، طعم شیرین آن طبیعت سرد و تر دارد. آلوی زرد سرد و تر است و آلوی نارس ترش، طبیعت سرد دارد. آلوی شیرین و پرآب و کم جرم بهترین نوع آلو است. آلوی خشک از تازه آن مقوی‌تر است و گرم‌ مزاج‌ها می‌توانند به دلیل خاصیت سرد آلوی خشک از آن استفاده کنند.» همچنین در بخش‌های دیگری از این کتاب آمده که «آلو» از نظر دارویی و ترکیبات شیمیایی دارای انواع مواد معدنی از جمله، آهن، کلسیم، فسفر، منیزیم، منگنز، فلور، گوگرد، پتاسیم و قند و همچنین دارای ویتامین‌های A ،B ، ۲B ،C است. نگاهی گذرا به خواص «آلو» از منظر بزرگان طب کهن درباره آلو و خواص آن در دیگر کتاب‌های کهن طب سنتی نیز مطالبی یافت می‌شود از جمله در کتاب «قرابادین کبیر» 10 خاصیت برای آلو عنوان شده است. در این کتاب «آلو» سرد و تر معرفی‌ شده و موجب سرد و تر شدن معده می‌شود، بنابراین براى معده مضر است. آلو موجب لینت مزاج می‌شود، به‌ویژه تازه آن. اشتها به غذا را کاهش می‌دهد به‌ویژه شیرین آن. آلو مسهل صفراى رقیق است و برای تب‌هاى صفراوى و سردردهای گرم و خارش بدن مفید است. خیسانده آن برای قى و دل‌به‌هم‌خوردگی ناشی از صفرا مفید است. خوردن خیسانده «آلو» با آب عسل (ماء العسل) لینت‌بخشی آن‌را افزایش داده و ضرر آن بر معده را رفع می‌کند. برای دفع مضرات «آلو» نیز توصیه‌هایی در این کتاب آمده است: «اگر آلوى خشک را  با آب بپزند و صاف‌ کنند و با شكر یا ترنجبین یا عسل بنوشند، لینت بودن آلو افزایش پیدا می‌کند و ضرر کمتری دارد. عناب، كله‌قند، مصطكى، كُندر و عسل، ضرر آلو را به معده و سایر اعضا کاهش می‌دهد.» ابوریحان بیرونی نیز در آثار خود «آلو» را فرونشاننده تب‌های تند و گرم می‌داند. ابوعلی‌سینا در کتاب «قانون» درباره شربت آلو بخارا یا (شراب الاِجاص) این‌طور شرح داده است: «خاصیت این شربت عبارتند از ملین، مبدل خلط صفرایی و خونی به اسهال و مانعی برای تشنگی است.»   این دانشمند بلندآوازه ایرانی در بخشی دیگر از کتابش به روش تهیه این شربت نیز اشاره کرده است: «به اندازه کافی آلوی بخارای شیرین تهیه شود و بعد از جدا کردن هسته،‌ در دیگ سنگی پاک ریخته شود و با آب پر شود. آلو برای تبدیل شدن به شربت باید پخته شود. زمانی که آب به‌جوش آمد، مایع به دست آمده را از صافی عبور دهند و بعد از اضافه کردن شکر دیگ را دوباره بر روی آتش قرار دهند به‌اندازه‌ای که غیظ شود و به‌اصطلاح قوام آید.»

 
چهارشنبه 10 آبان 1396 09:24 ب.ظ
روز خوب! من می توانم سوگند یاد کنم که من قبل از این سایت بوده ام
پس از گذر از بسیاری از پست ها متوجه شدم که برای من تازه است.

به هر حال، من مطمئنا خوشحالم که بر آن برخورد کردم و من آن را نشانه گذاری میکنم و به طور مرتب چک میکنم!
چهارشنبه 10 آبان 1396 05:31 ب.ظ
مقاله آموزنده دقیقا همان چیزی است که من نیاز دارم.
شنبه 25 شهریور 1396 05:40 ق.ظ
hey there and thank you for your information – I have certainly picked up anything new from right here.

I did however expertise a few technical points using this
website, since I experienced to reload the website lots of times previous to I could get it to load correctly.

I had been wondering if your hosting is OK? Not that I'm complaining, but slow loading instances times will very frequently affect
your placement in google and could damage your quality score if ads
and marketing with Adwords. Well I'm adding this RSS to my e-mail and can look out for a lot more of your respective interesting content.
Make sure you update this again soon.
دوشنبه 30 مرداد 1396 02:41 ب.ظ
I am actually delighted to read this web site posts which carries plenty of valuable information, thanks for providing these kinds of information.
دوشنبه 9 مرداد 1396 10:07 ب.ظ
After I originally commented I seem to have clicked the
-Notify me when new comments are added- checkbox and from
now on each time a comment is added I receive 4 emails with the exact same comment.
Perhaps there is a means you can remove me from that
service? Thank you!
دوشنبه 25 اردیبهشت 1396 09:59 ق.ظ
This design is wicked! You definitely know how to keep a reader amused.

Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog
(well, almost...HaHa!) Excellent job. I really loved what
you had to say, and more than that, how you presented it.
Too cool!
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر